POGREBIJKP Radlje ob Dravi d.o.o.

CERTIFIKATA STANDARDA KAKOVOSTI ISO 9001-2008

Pogrebi

Ob izvajanju pogrebnih slovesnosti in slovesu od pokojnika veljajo aktualni ukrepi za zajezitev širjenja okužb; glede na epidemiološko situacijo v državi in širši regiji, skladno z ukrepi Vlade RS in smernicami NIJZ.

Protokol pogrebne slovesnosti:
Število udeležencev na pogrebni slovesnosti je omejeno na ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva (po trenutno veljavnem Odloku o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2).
Pred mrliškimi vežicami se izvaja protokol pogrebne slovesnosti s pogrebnim moštvom v celoti (vključno z vodjem pogreba in zastavonošem) in govorniki in ali duhovnikom, ostale spremljevalne aktivnosti (pevci, trobenta, …) se izvajajo v primerni oddaljenosti.
Uporaba mikrofona ni dovoljena.

Mrliške vežice:
V mrliških vežicah in prostorih, kjer se izvajajo storitve, je vstop dovoljen le z veljavnim PCT pogojem, uporaba zaščitne maske je v zaprtih prostorih še vedno obvezna, vstop je posamičen ob obveznem razkuževanju rok in ohranjanju varne medsebojne razdalje 1,5 m, razen v primeru družinskih članov in članov istega gospodinjstva.
Ob tem je treba zaradi preprečevanja okužbe z virusom SARS-CoV-2 smiselno upoštevati vsa higienska navodila oziroma priporočila NIJZ, ki so objavljena na njihovih spletnih straneh. Razkužila v mrliških vežicah so na voljo.

Poslovilne vežice so odprte:
LETNI ČAS (marec - september) od 9.00 zjutraj do 20.00 ure zvečer.
ZIMSKI ČAS (oktober - februar) od 9.00 zjutraj do 19.00 ure zvečer.

Izvedba pogreba:
Do nadaljnjega se pogrebi izvajajo med 10.00 in 13.00 uro.


Spoštovani,
V mesecu novembru 2019 smo se za objavo osmrtnic združili s podjetjem Sigma in njihovim spletnim portalom Osmrtnice.si in Občinami Muta, Podvelka in Ribnica na Pohorju. Portal osmrtnice.si med drugim omogoča spletni vpogled v objavo osmrtnic in prižiganje e-svečk (po novem se lahko položi tudi cvet). Objavljene osmrtnice so tako vidne na naši spletni strani, na spletni strani omenjenih občin in na spletni strani Osmrtnice.si.

Občini Radlje ob Dravi in Vuzenica zaenkrat nista vključeni v ta portal, zato bodo osmrtnice pokojnih občanov iz teh dveh občin objavljene samo na naši strani – tako kot je bila praksa do sedaj.

Vključitev v portal osmrtnice.si ima tudi noto ekološkega ozaveščanja. Na področju prižiganja sveč želimo občanom ponuditi alternativno rešitev klasičnim svečkam, zato bodo občani imeli možnost prižiga brezplačne elektronske svečke, lahko pa položijo tudi cvet. Ob prižigu e-svečke ali položitvi cveta bo občan vnesel podatke za prikaz avtorja, tako da bo za vsako prižgano svečko ali položen cvet vidno tudi, kdo je prižgal svečko oz. položil cvet.

Obiskovalci pa imajo možnost na objavljeni osmrtnici izraziti brezplačno sožalje, zapisat morebiten spomin na pokojnika ali pa objaviti zahvalo.ARHIV OSMRTNIC